fredag, august 24, 2007

Jesus film

Onsdag aften tog vi sammen med 9 andre ud til en kirke for at vise en film om Jesus.
Det er et arrangement i samarbejde med lokale kirker i Monrovia, og det gøres for at få flere mennesker til at komme i kirkerne. Vi har udstyret, og de inviterer folk. Det er en stor oplevelse og en stor tjeneste for kirkerne med en relativ lille indsats.
Idet mange ikke har strøm, har de selvfølgelig heller ikke tv, så det er virkelig et trækplaster, når der bliver sat en storskærm op. Projektoren står bag i en Land Rover, og en lille generator forsyner udstyret med strøm til at vise filmen. I et øde kvarter i udkanten af en af forstæderne satte vi storskærmen op, og den lokale præst havde sat nogle opslag op, så folk vidste, at vi kom. Der kom over 100 personer, hvoraf de fleste ikke normalt kommer i kirken, og mange af dem var børn. Mere end 80 personer tilkendegav, at de ønskede at lære mere om Jesus og ved nu, hvor de kan lære mere. Efter filmen uddelte vi en folder til dem om Jesus, og hvordan man bliver en kristen.
Det var sjovt, at før vi kom derud, regnede det, hvilket er meget normalt her i regntiden. Men regnen stoppede, da vi viste filmen, og det var imponerende at se, hvordan folk strømmede til. Igen lige efter filmen begyndte det at regne… dejligt!

Det arbejde, som de lokale kirker gør, er et godt alternativ til den dårlige moral, som stadig præger landet efter krigen, hvor de unge drenge blev hjernevasket til at slå ihjel. Kirken ønsker pga. ægte kærlighed til menneskerne her i landet, at give tro, håb og uddannelse til dem. Langt de fleste hernede, som hører om Jesus, kan godt se, at kærligheden og håbet som han giver, er nødvendigt for dem at få. Derfor er kirken af stor betydning for at få menneskene ”op at stå” igen.

Alle mennesker har brug for Jesus og de leveregler han giver os, men os som er opvokset med disse leveregler og uden krig, ser ikke noget behov for ham, hvilket jeg i bund og grund godt forstår, da langt de fleste mennesker i Danmark er utrolig næstekærlige. Det ses bl.a. ved demokrati, frihed, socialhjælp til dem som trænger. På mange måder opfører vi os virkelig, som Jesus ville ønske det af os.
I et land som Liberia, hærdet af krig, kan mennesker virkelig se, at de har brug for en vejleder.
Desværre ser vi ofte først selv behovet, når vi er i nød, men at søge Jesus nu kan vi få den fred, at vi ved, han er at finde, når vi har behov for ham. Jeg har hørt mange nye kristne sige: Det eneste der gør én virkelig lykkelig, er troen på Jesus og den fred, det bringer.
Jeg ville ønske, at alle kunne få lov til at opleve den frihed, fred og glæde, som jeg oplever i troen på Jesus. Alle kan få troen, og den er gratis.
Peter

1 kommentar:

Anette sagde ...

Hvor er det fantastisk at høre om den store forskel I er med til at gøre for folket i Monrovia! Jeg glæder mig virkelig over det!
Kh. Anette