fredag, december 28, 2007

En ikke helt almindelig jul...

Så blev det d. 28. dec - juledagene er ovre. Her på Africa Mercy har det for os ikke været en helt almindelig jul, men dog alligevel en hyggelig jul. Vi forbinder julen med at være sammen med vores familier, som betyder utrolig meget for os, men det var jo ikke rigtig muligt for os i år. Dog er det næsten også som en familie her på skibet, så lidt julestemning har der da været. Men dybest set er det jo egentlig ikke det, julen drejer sig om. Julen drejer sig om den store kærlighed, Gud viste ved at sende sin søn til jorden - for os alle.
Jeg har i denne jul tænkt på, hvor vigtigt det er at minde sig selv om, hvad der egentlig skete den første jul og ikke lade alle traditioner og julehygge komme til at være det eneste, julen drejer sig om. Jeg tror ofte, at vi glemmer den egentlige grund - også selvom vi går i kirke og hører juleevangeliet - det er jo igen bare en del af juletraditionerne. Traditioner er gode, så længe man husker på, hvorfor de egentlig opstod.
Men som sagt har det været en anderledes jul, end den vi er vant til. Vi er på Tenerife, hvor temperaturen ligger mellem 21-24 grader, og folk snakker om at tage på stranden.
D. 24. dec kom julekanen forbi på kajen foran skibet for at glæde alle børnene på skibet. Juleaften havde vi en stor middag på skibet, til glæde for de fleste europæere, og juledag havde en vi stor brunch om formiddagen til glæde for den engelske og amerikanske del af besætningen. Det har været meget spændende at høre lidt til de forskellige juletraditioner rundt omkring i verden. En tradition på skibet er at give gaver på en helt speciel måde - det skulle efter sigende være en hollandsk tradtion med at sætte sine sko uden for døren om aftenen, og så går man ellers rundt og afleverer gaver i de forskellige sko inden man går i seng. Når man så vågner dagen efter kan man gå ud og hente sine gaver. Meget spændende og meget hyggeligt at gå rundt til folks døre og ser andre listende "gavenisser". Juledag gik vi en dejlig lang tur ind i byen til en stor park. Bare for at slappe af og ligge i solen - hvor mange gør det juledag? I skulle prøve det! Juledags aften var der symfonikoncert med fri entré på havnen, hvilket mange fra Mercy Ships deltog i. Det var rigtig godt - men dog lidt koldt. Men alt i alt nogle hyggelige juledage! Jette

Ingen kommentarer: