mandag, november 12, 2007

Telttur i Robertsport

I denne weekend (lørdag morgen til søndag aften) havde vi så vores første overnatning væk fra skibet siden vi kom herned for snart 16 uger siden. Vi var en gruppe på 8 (6 drenge og 2 piger) som tog til Robertsport strand - ca. 3,5 timers kørsel herfra. De sidste 45 km (næsten 2 timer) var på grusvej - men dog med flot omkringliggende natur. Vi kørte i en minibus med plads til 8, så den var pakket ret godt op med 10 mennesker og en masse baggage. Men det var dog alligevel rimelig komfortabelt i forhold til Liberiske standarder! Vi kom til Robertsport og fik slået vores telte op. Vi camperede på stranden under nogle træer, som kunne skygge lidt for solen. Alligevel var det rigtig varmt om natten - vi kunne godt have undværet at slæbe vores soveposer med... Men det vil man vel heller ikke satse på! Vi var dog ikke den eneste gruppe fra Mercy Ships, som havde arrangeret tur denne weekend - en anden gruppe på 12 var samme sted, men det gjorde det heldigvis ikke mindre hyggeligt!

Om eftermiddagen gik vi langs stranden, og der var en del fiskere, som var ved at hive et stort net op på stranden. Nettet var bundet fast til en båd, som var sejlet langt ud. Nogle af drengene besluttede sig for at give en hånd med :-) Om aftenen bliver det rimelig hurtigt mørkt hernede tæt på Ækvator - omkring kl. 19.30 er det bælgmørkt og stjerneklart.
Jeg fik lige nogle billeder, som kun beskriver ganske forenklet, hvor smukt det var...
Selvom vi havde taget mad med hjemmefra, som vi tilberedte over bål blev vi dog lidt lækkersultne hen på aftenen... eller nærmere sagt - vi fangede nogle krabber i mørket, og vi besluttede os at koge dem. Brutalt, ikke? Men det er vel ikke værre, end når man koger hummer derhjemme. Og Robertsport er trods alt en fiskerby! Efter 10-15 min var der krabbekløer til de sultne jægere... Jo, det er skam mig, Jette, som spiser krappekløer ;-) Der er jo noget fascinerende over at have været med til at fange dem selv på stranden.

Robertsport er et meget smukt sted i det nordlige Liberia. Jeg har aldrig set en smukkere strand med så flotte og store bølger. Det siges, at det nok er Afrikas 3. bedste surfing-paradis. Jeg prøvede lige et body board et kort stykke tid, men da jeg ikke er vant til det, syntes jeg, at bølgerne var lige voldsomme nok! Men flot så det ud, når de bryder! Bare ikke så sjovt, når man står lige under dem...

Peter og jeg gik en LANG tur og kom bla forbi dette frodige sted lige ned til stranden. En lokal havde lyst til at vise os et vandfald "lige lidt længere henne", og vi gik og gik og gik næsten en time over sand og klipper uden at finde et vandfald. Vi har bemærket, at det er karakteristisk for liberianere, at man aldrig vil indrømme, hvis man har mistet orienteringen, så hellere bare bilde folk noget ind. "Jamen, det er lige efter de klipper, I kan se helt der henne" sagde han et par gange. Så det endte med efter lang tid, at vi besluttede os for at vende om, og på vejen tilbage så vi et lille vandfald inde mellem træerne. Ved ikke helt om det var det, han mente... Men en flot gåtur, det var det da!
En dejlig weekend, hvor vi har fået set lidt mere af Liberia - Liberia er ikke kun et krigsvrag, som er ens indtryk af Monrovia, men det er også en hel del smuk natur!! Det er virkelig dejligt og bekræftende at se!
Og så brugte vi også weekenden til at få slappet lidt af :-)Jette

2 kommentarer:

Anonym sagde ...

Oh hvor ser det bare lækkert ud. Det må bare været skønt!!
Ih hvor vi er ved virkelig at mangle jeres selskab, men vi må jo klare os endnu ;-)
Ellers er her begyndt at være frost og sne - hyggeligt!
Kan I have det godt.
Knus fra Farsø.

Anders Hyldgård sagde ...

Hvor det dog varmer om hjertet, at læse om jeres tur og se billeder af jer. jeg må indrømme at jeg efterhånden savner jer ret meget.. (Er ret sikker på at det også gælder min dejlige hustru)
Knus herfra Oxholm, hvor vi slapper af sammen med Birthe og mor og far.