mandag, november 05, 2007

Søndagsskole i Cheesemanburg

I søndags var vi igen i kirke i Cheesemanburg ude i bushen, men denne gang fik jeg mulighed for at gå med Mirjam og Noomi (de svensk-danske børn) til søndagsskolen ved siden af kirken, og så kunne Lena og Lars også lige få lidt fri. Der var omkring 70 afrikanske børn samlet i et lille rum på træbænke, så der var fyldt godt op. Derfor måtte pigerne sidde alene helt fremme på en stol, hvilket jeg nu ikke tror, de var helt kede af, da de godt kan være lidt generte overfor de afrikanske børn, som synes det er lidt spændende med hvide børn. Børnene blev fortalt en lille historie om en zebra, som ikke kunne lide sig selv og ikke brød sig så meget om dens striber. Så den gik rundt til sine venner; elefanten, løven og slangen og spurgte, om de havde et godt forslag til, hvad den kunne gøre. Slangen foreslog, at den da kunne male sig helt sort! Og som sagt, så gjort. Zebraen syntes meget godt om sit nye udseende, ja, nu var den helt perfekt! ... lige indtil det begyndte at regne... Nu havde den striber igen... Men da indrømmede alle dens venner, at de også bedst kunne lide den, som den var, for sådan havde Gud skabt den. Børnene fik at vide, at de også er helt specielle, fordi Gud netop havde skabt dem, lige som de er! Bagefter kunne de male zebraen på et stykke papir, hvor der stod "I am special!"Den sidste halvdel af tiden legede vi. Jeg blev sat til at danse fjolledans sammen med børnene. Vi havde medbragt en ghettoblaster og spillede bl.a. en sang, hvor det gjalt om at danse fjollet på forskellige måder og stoppe, når musikken stoppede. Det synes både børnene og jeg var rigtig sjovt!
Vi skulle danse i slow-motion... Vi skulle danse med hænderne så højt oppe i vejret som muligt...Og så danse længere og længere ned mod gulvet...
Det er ved at være længe siden, jeg har leget med så mange børn, men det var nu meget sjovt at gøre det igen! Og et par timer i sådan et selskab flyver hurtigt afsted!
Jette

Ingen kommentarer: