søndag, april 20, 2008

Bong Mines - Togturen

Lørdag morgen kl. 7 gjorde vi landroverne klar og kørte et lille stykke hen til "togstationen" længere henne ad havnen. Vi var en gruppe på 18, som havde arrangeret at tage på togtur til Bong Mines, nogle gamle jernminer, som ligger ca. 75 km inde i landet. Det var en rigtig god og unik oplevelse, som vi gerne vil fortælle om i flere afsnit her på bloggen. Men her kommer første: Togturen!
Jeg førte den ene landrover, mens vi havde en af de lokale dagarbejdere til at føre den anden og samtidig guide os rundt på denne tur. Hvor mange gange i livet for man mulighed for at køre en landrover på en åben togvogn? Og hvor mange gange får man mulighed for at sidde på taget af en landrover på et kørende tog? Vi kørte gennem Liberias smukke landskab, og hver gang vi kom forbi en lille landsby, kom børnene løbende ud, vinkede og skreg af begejstring over toget. Det var utrolig spændende at se mere af Liberias natur og opmuntrende af se andet end slummet i Monrovia. Liberia er et af de mest frodige lande i verden med al dens regnskov og en regntid, som mere eller mindre rækker fra april til oktober. De lokale bruger jernbaneskinnerne til at transportere ting mellem landsbyerne. De havde lavet deres egne skinnevogne og skubbede dem frem. Derfor så vi rigtig mange mennesker, som efter togets advarselshorn netop havde trådt af skinnerne og ventede til toget var kørt forbi, så de kunne genoptage deres transport.
På videoen ses lidt af det, vi så på denne togtur - jeg undskylder på forhånd støjen, der skyldes vinden, men vil også samtidig opfordre til at lytte godt efter toghornet i slutningen.


Jette

1 kommentar:

Anonym sagde ...

Hej. det ser utrolig spændende ud, og lidt specielt at sidde på en landrover mens man køre tog. glæder os til at høre mere fra turen.