tirsdag, juli 31, 2007

En solskinsdag midt i regntiden

Vi er landet i Liberia lige midt i regntiden - så hvad det angår er det ikke så meget anderledes, end da vi forlod Danmark. Der er bare den forskel, at regnen og luften er en del varmere hernede, og luftfugtighed er meget høj. Det regnede næsten hele torsdag og fredag i sidste uge, så vores forhåbninger om at komme til Afrikas sol virkede lidt svære at realisere. Fredag spurgte to svenske par, om vi ville med til stranden lørdag... hmm, derhjemme er vi vant til, at hvis det regner meget nogle dage, er det ikke ligefrem strandvejr dagen efter... men det blev tørvejr (og 30 grader ;-)) lørdag, så vi lånte en bil og kørte til stranden - to svenske par, en dansk/svensk familie med to børn og os - en rigtig skandinavisk tur.










Det var rigtig lækkert at se stranden, som er så meget forskellig fra bylivet i Monrovia. Det er også hyggeligt at lære nogle af de andre at kende hernede på skibet - og det kommer naturligvis lidt efter lidt.
Søndag var vi i kirke i Monrovia Christian Fellowship - en stor kirke med flest afrikanere, men også nogle hvide. Gudstjenesten foregik på amerikansk engelsk, så det var nemmere at følge med, end hvis det havde været liberisk engelsk... Vi kendte endda nogle af sangene - det var dejligt, og det fik os til at føle os hjemme! Der er virkeligt noget specielt over at synge med så mange mennesker - afrikanere og hvide - det var næsten som et helt gospelkor.
Så selvom Peter havde vagt i weekenden (kl. 4-8 døgnet rundt) kom vi lidt ud af skibet og i kontakt med lokale fra Monrovia. Efterhånden vil vi også gå ind i nogle projekter, som Mercy Ships har i Liberia. F.eks. skal jeg med ud til et børnehjem på lørdag for at lege med børnene derude - det bliver spændende!

Jette

1 kommentar:

Anders Hyldgård sagde ...

hvor er det dejligt at se billederne dernede fra. De er virkelig med til give nogle indtryk videre. Vi savner jer allerede..