onsdag, marts 05, 2008

Ducar Hotel

Forrige søndag havde vi en dejlig og fortjent fridag, hvor vi besluttede os for at cykle en tur - ja, det lyder måske meget sundt, men når man tager trafikken og bilosen i betragtning bliver det nok nærmere betegnet som det modsatte. Det var vores første cykeltur i Liberia. Nok aldrig har jeg fået så mange kommentar som den dag - "Look! A white man and a white woman biking..." WOW!
Nå, men målet var "Ducar Hotel" - det hotel på toppen, vi kigger på hver dag fra kajen. På afstand ligner det et million-hotel - det har det nok også været engang, men jeg vil prøve at lade billederne tale for sig selv... Det er Monrovia efter borgerkrigen.



I årene under og efter krigen har hotellet været et opholdssted for mange liberianere. På toppen af hotellet har UN sit kommunikationsudstyr, hvorfor hotellet i dag er bevogtet af UN vagter. Vi fik dog alligevel lov til at komme op på øverste etage og kigge ud -smukt syn! Ud over Monrovia og ikke mindst havnen med Africa Mercy. En smuk strand - desværre bebygget af byens værste slumkvarter. Vi blev fortalt, at et firma fra Libyen ville påbegynde renoveringen af hotellet engang i år - et spændende, men stort projekt! Men det glæder os kun, hvis Monrovia langsomt kan blive bygget op igen!

Ingen kommentarer: